Portali o RokOtoku

24 sata (29.7.)
“Taj zaigrani mladić Rokatanski, dok je još bio klinac, uvijek je pisao To do listu za naše zajedničko ljetovanje. Na spisku je stalno bio aquapark, posjet Proizdu, plivanje na Gubešu, gledanje zvijezda i – kupanje po kiši. Naše zadnje ljetovanje trajalo je tri tjedna. Pronašli smo čak i kebab (broj 2 na listi), ali tog ljeta na našoj maloj avanturi – kiša nije padala. I nismo precrtali listu do kraja. Pa se svaki put kad vidim kako se spajaju nebo i more isplačem kao tusti oblak i nekako nisam upotrebljiv” – ispričao je Ribafish, a mnogima su potekle suze.

N1 Info (29.7.)
Inače, cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje, provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima.
Ribafish je djeci držao predavanja na svakom od otoka do kojeg je doplivao o kulturnoj i prirodnoj baštini tog otoka. Pridružili su mu se i brojni manje ili više iskusni plivači. Sve je objavljivao svaki dan na društvenim mrežama, a prije posljednje etape javio se u Newsroom i odgovorao na pitanja je li mu ikad palo napamet odustati i je li uspio u svome naumu.