Portali o RokOtoku

Dalmatinski portal (22.7.)
Ribafish kreće iz Hvara prema Milni 25. srpnja, gdje postavlja zastavicu, a zatim brodom dolazi do Zlatnog rata i u 10 sati kod bova (cca 150 m od obale) skače u more i pliva do Rata, možda i nešto kasnije dok plivači s plaže koji su odlučili s njime uplivati na Rat ne stignu do bova (djeca iz škole plivanja, turisti, dobrovoljci, surferi). Kada upiva na Zlatni rat ima predavanje o otocima, ekologiji ( s konkretnim primjerima kako očuvati Jadran), o tome kako kvalitetnije provesti slobodno vrijeme i naći balans između vremena provedena pred ekranom i igranja u prirodi i druženja djece i roditelja. Također, sva djeca su pozvana u potragu za blagom koje će biti sakriveno na Ratu. Za djecu su osigurani i pokloni kao uspomena i knjige, te medalje. Riba će ovu dionicu od Hvara do Brača plivati u pratnji prijatelja, Hvaranina Tonija Pavičića Donkića, drugog Hrvata u povijesti koji je preplivao La Manche – stoji u opisu dionice koju posvećuje ‘Bračkim pupoljcima’.

Dubrovački dnevnik.hr (22.7.)
“Jedna je opcija uvaliti se u tugu i jad pa lokati negdje bez stajanja, a druga je opcija napraviti nešto dobro. Kada vidim djecu i mlade koji me dočekuju na otocima, siguran sam da sam na dobrom putu.
Ako djeca malo više porazgovaraju s roditeljima, ako samo na sat vremena dulje ugase svoje ekrane, napravio sam dobro djelo, a i sam sebi pomažem” – rekao je Jakopović za Jutarnji list.

Dubrovnik.net (22.7.)
Kada sam čuo da kreće plivati iz Dubrovnika, mog grada, jednostavno mi je došlo u glavu da moram otići do tog čovjeka, upoznati ga i stisnuti mu ruku, a onda i otplivati barem jednu etapu – priča nam 36-godišnji Ivo Ucović, nekadašnji pomorac, a danas poduzetnik iz Dubrovnika.
Trenirao je plivanje, a i danas četiri puta tjedno trenira vaterpolo pa je u sasvim dobroj formi i nije mu bio nikakav problem otplivati 4,5 kilometara od Dubrovnika do Koločepa, prvu etapu RokOtoka.

Gloria.hr (22.7.)
“Rok je sa mnom uvijek tu, u svakom zamahu mi je na glavi. S njim sam jedne godine kupio roza kapice s ribom, a prije projekta sam otkrio da ih ima još u trgovini pa sam ih ponovno nabavio. Doduše, imam odijelo L, umjesto XXL koji mi je potreban, pa izgledam dosta utegnuto, a s tom kapicom sam kao neki tuljan koji se tjera” – smije se Domagoj Jakopović Ribafish dok nam prepričava dojmove sa svoje avanture života.

Index.hr (22.7.)
Nakon što je jučer najavio da će prihode od prodaje vina donirati Ribafishu i njegovom projektu RokOtok, Boris Šuljić, vlasnik hotela, vinarije i restorana Boškinac u Novalji na Pagu te vlasnik Kalypsa – prvog kluba koji je otvoren na Zrću, objavio je da je vino već rasprodano.
“278 kartona vina. 1668 boca vina. Sold out”, napisao je Šuljić na Facebooku samo nekoliko sati nakon što je akciju započeo te je tako označio kraj i nevjerojatan uspjeh akcije.
“Ljudi divni ste, nisam uspio sve zbrojiti, bombardiran sam sa predbilježbama, imam još 56 mailova za otvoriti, i po drugim kanalima jos 50ak poruka zato moram objaviti SOLD OUT da ne dovedem nikog u neugodnu poziciju. Hvala svima od ❤ molim vas da ne saljete dalje narudzbe jer Potribice nece biti vise od 1500 boca nikako, a mislim da smo u ovom trenu taj broj premašili. Hvala svima još jednom, ovo je premašilo sva moja očekivanja i kapacitete”, napisao je još

Index.hr (22.7.)
Dragi prijatelji, naši su vinogradi Boškinac ovog svibnja teško stradali uslijed bure s posolicom. Mi naše vinograde svejedno održavamo, bez obzira na to što oni neće dati gotovo nikakav plod, oni danas bolje izgledaju, i sigurni smo da će iduće godine i još mnogo godina davati lijepi plod. Na nagovor svog prijatelja Rudolf Štefan odlučio sam od svega ubranog grožđa, a toga će biti cca 1 500 kg na površini od 4 ha, napraviti jedno vino i nazvati ga POTRIBICA. U ovom trenutku nitko ne zna kako će to izgledati jer će to biti mješavina od malo Caberneta, Merlota, Chardonnaya, Sauvignona, Maraštine i Gegića, ali sam uvjeren da ćemo napuniti 1200 do 1400 boca POTRIBICE. Odlučio sam za to vino istaknuti cijenu od 75 kn i cijeli prihod od prodaje tog vina donirati Domagoju Jakopoviću Ribafishu i njegovoj RokOtok udruzi za promicanje aktivnog i zdravog života djece, koja je nastala iz velike boli i koja čudesnom snagom jednog divnog čovjeka i oca sve pretvara u ljubav. 

Index.hr (22.7.)
“Titanskom snagom usred te tame stvoriti svjetlo. Apsolutni trijumf volje, pobjeda empatije nad apatijom. Samo kiša veselja može natopiti pustinju tuge, iz koje može niknuti ona rijetka vegetacija sreće. A upravo to donosi Riba s Rokotokom svim ovim klincima i njihovim skrbnicima, koji ga željno dočekuju u brojnim uvalama po Jadranu. Ovo je zorni dokaz kako djelovanje i činjenje nadvladavaju svaki očaj i inertnost. Kako individualni čin itekako može utjecati i potaknuti širu zajednicu. Svatko može i mora krenuti od sebe, probuditi se, motivirati se, pokrenut se, kako bi mogao motivirati i pokrenuti druge. Samo tako možemo stvoriti osobno, ali i zajedničko svjetlo u ovome mraku u kojem se nalazimo. I premda je možda na kraju tunela zid, treba znati da je s druge strane svjetlo i da ga se samo treba probiti s glavom”, napisao je Kurspahić.

Kastela.org (22.7.)
Ovih dana divan osobenjak, Domagoj Jakopović Ribafish provodi projekt od kojeg zastaje dah. Domagoj je izgubio sina od 12 godina. Internet igrica otela se kontroli, bez potpunog nadzora, zavela mladi i nezreo um.  Kažu da nisu sigurni je li se radilo o neuspjeloj psini iz igrice ili je jednostavno htio završiti igru. Djetinjstvo tek 12 godina staro pronađeno je obješeno u sobi. Dok je taj dječak još hodao našom stvarnošću sa svojim ocem je volio obilaziti otoke. Prošli su ih 8 od zamišljenih 50. Ribafish  danas pliva RokOtok rutu i odlučio je plivanjem spojiti svih 50 otoka jer je tako obećao sinu. Od boli je izgradio predivnu misiju na kojoj priča djeci i roditeljima o važnosti kvalitetno provedenog vremena.  O opasnostima koje vrebaju iz  krađe vremena koje dozvolimo da nam ga ukradu smetnje trenutaka punjenih na struju. O važnosti gledanja u oči, osluškivanja i primjećivanja detalja u najdragocjenijim životima.

Morski.hr (22.7.)
Predivna gesta: vlasnik restorana Boškinac i kluba Kalypso sav prihod donira projektu Ribafisha “RokOtok”.

Portal.oko (22.7.)
Među njima je i uspješni glumac Miran Kurspahić, čiji opis projekta zaista potiče na razmišljanje.
“I doista, ovo je jedna od bitnijih i pozitivnijih stvari ovoga ljeta u nas, koju svakako treba promovirati. Kao otac jedinice, maksimalno empatiziram s Domagojem Jakopovićem Ribafishom i ne mogu niti želim zamišljati što znači takav gubitak, kad ti se u jednome trenu ugasi svemir. Kad nestane i zvuka i boje i prostora, samo mrak. I zaboravite one bajke o životu vječnom, jer od života imamo samo ovu priliku i ono vremena što imamo, kasnije živimo samo u sjećanjima drugih.

The World News (22.7.)
“Svjetionik Stončica, otok Vis, brutalno dobro vrijeme, još brutalniji umor. Nova posada sjajna, stara još i bolja, ako me nije slog trefio kad su naletila tri dupina, e neće nikadaaa…”, napisao je Ribafish na Facebooku i dodao: “Umjesto 12, bilo je 17 kilometara, malo sam potrgan, ali iskustvo je divno. Bruno i ekipa s gitarom na ispraćaju, more mirno, kurenat slab… A onda su na desetom kilometru tri dupina prošla stotinjak metara – iza broda. Us*** sam se… Jedna je stvar plivati s dresiranim dupinima u bazenu u diznilendu, a druga doć na megdan divljem tustom Fliperu kojeg je danas ostavila ljubavnica... Enivej, pet sati plivanja po lagano namreškanom moru, dubina 90 metara, dosta brodova, i divan svjetionik kao cilj. Jedva sam se popeo, piknuo zastavicu broj 10 na Stončicu i otišao spavat u Vis”.

Večernji list (22.7.)
“Vis prelijep, uspomene vire sa svih strana, tridesetak djece na predavanju, 110 na dijeljenju poklona, morat ćemo nešto promijeniti. Sutra ujutro paklen plan, polazak na Veli Budikovac u 7.30, doček u 8 i onda drito u Komižu na još jedan doček u 11.00 na plaži Gusarica te priprema za dosta težak maraton za Biševo u utorak ujutro. Strgan ali sretan, sve vas volim i hvala na svemu” zaključio je.