Portali o RokOtoku

24sata (7.7.)
Na put je krenuo s plaže u uvali Lapad jučer u 9 sati, a na prvo stajalište otok Koločep stigao je u pratnji drugih entuzijastičnih plivača, među kojima je i naš slavni vaterpolist Miho Bošković. Pozvao je djecu i roditelje na plivanjem kako bi potaknuo kvalitetno provođenje zajedničkog vremena.
S Koločepa se potom zaputio i na otok Lopud na koji je nedavno stigao. Sljedeće destinacije su otoci Šipan i Mljet. Riba  planira obići 17 otoka ovog ljeta, a krajem srpnja namjerava na Čiovo što je krajnja točka ovogodišnje rute.

Dalmacija danas (7.7.)
RokOtok je projekt s plemenitim namjerama. I da su te plemenite namjere jednake namjerama svakog roditelja – izrasle su iz tragedije, tragedije kakve se pribojava svaki roditelj. Osnovna namjera projekta RokOtok je micanje djece od ekrana, kroz promociju zdravijeg života, prirode, sporta, i prezentaciju drugačijih načina zabave. Krenuo je s otoka Koločepa, a završit će 31. kolovoza na Cresu, prosječno jedan otok dnevno, s pauzom od jednog dana svakih pet dana.

Dnevno.hr (7.7.)
Hrabri je otac odlučio ispuniti obećanje pokojnom sinu. Želja mu je, kroz projekt RokOtok, prvi put povezati sve nastanjene jadranske otoke, njih 50.
Projekt je nekakav završetak priče mog pokojnog sina i mene. Htjeli smo osvojiti sve otoke. Nismo uspjeli, došli smo samo do osam, a ja sam se probudio jedan dan i zamislio si da preplivam svih 50 nastanjenih otoka. Od njih je najjužniji Koločep i sad se s dvadesetak ljudi spremam isplivati tu prvu dionicu, rekao je Domagoj Jakopović Ribafish za 24 sata uoči početka svog projekta RokOtok.
Domagoj je isplivao prvu dionicu puta, koja je duga oko 4 i pol kilometra.

DU list (7.7.)
Nakon sat vremena su došli prvi plivači, moja grupa za sat i 24. Plakao sam i zapikavao zastavicu među kamenje, pogledao u Sunce, koje kao da mi je namignulo. Izljubili smo se i otišli u Donje Čelo, gdje je pod organizacijom Franice cijeli podmladak ragbi kluba Invictus čekao u moru sa svojom zastavom! Plivanje, tunkanje, smijeh, predavanje, potraga za blagom, pokloni, potpisivanje knjiga i obecanje da ce je procitati. Rucak u Culinariumu, popodnevno odrzavanje drustvenih mreza, pristajanje, vecera i odmor u prekrasnom hotelu Kalamota u Gornjem Celu.
Dakle, sve teče, ide, klizi, hvala svim ljudima na podršci svake vrste, danas pozdrav s najjužnijeg nastanjenog hrvatskog otoka, palmama, borovima i pješčanim i inim plažama. Mir, priroda, Dubrovnik na dohvat ruke, iako mi nitko nije znao reći ima li Kalamota veze s riječi “kalamoc” koje će se sjećati sedamdeseto i starija godišta…

Dubrovački dnevnik (7.7.)
Dakle, sve teče, ide, klizi, hvala svim ljudima na podršci svake vrste, danas pozdrav s najjužnijim nastanjenim hrvatskim otokom, palmama, borovima i pješčanim i inim plažama. Mir, priroda, Dubrovnik na dohvat ruke, iako mi nitko nije znao reći ima li Kalamota veze s riječi “kalamoc” koje će se sjećati sedamdeseto i starija godišta…

Morski.hr (7.7.)
“Prije samo dva i pol mjeseca, sve se ovo činilo poput još jednog sna.
No, ovaj se ostvario.
Plivam.
I moj Rok, moje sve, u svakom je zamahu uz mene.
Rockatansky, tata te voli najviše na svijetu!