Portali o RokOtoku

CRO portal.hr (31.7.)
Stigao je do kraja – Stotinjak kilometara preplivao je Domagoj Jakopović Ribafish, bloger i novinar, završivši u utorak prvu etapu velikog projekta RokOtok. Njegova ovoljetna plivačka avantura započela je 6. srpnja kad je krenuo s plaže Sunset Beach u Dubrovniku i doplivao do Koločepa, a završila je u utorak 30. srpnja na Čiovu nakon što je plivajući povezao 17 hrvatskih otoka.

Miss7 Zdrava (31.7.)
Osim što pliva za svog sina, Ribafish se na svakom otoku druži s djecom te ih podučava o ekologiji. Tijekom projekta zavoljela su ga i djeca i mještani. “Nitko još nije napravio tako nešto. Otočani su jako sretni da se netko sjetio i njih. Svi nam prilaze i hvale projekt”, rekla je dr. Ana Štanfel koja je s Ribafishem na brodu provela više tjedana i brinula se za njegovo zdravlje. 

Net.hr (31.7.)
Ribafish je relaciju Drvenik Veli – Čiovo preplivao s najboljom plivačicom Hrvatske Antonijom Buličić. “Ona je nešto kao Usain Bolt među plivačima i bila je divota plivati pet i pol kilometara s nekim tko je savršen u tome sportu. No, umorio sam se jer sam probao pratiti njezin tempo, a i 25 dana plivanja i ostalih aktivnosti uzelo je svoj danak”, priznao je Domagoj.
“Kad smo stigli, dočekalo nas je puno klinaca. Slikali smo se i grlili. Zastavu sam zapiknuo i isplakao sam se. Osjećam jedan ogroman miks emocija, sličan onom studentskom miksu grickalica. Jedan tren se smijem, drugi sam ponosan, a potom sam najjadniji na svijetu”, rekao nam je.

Trazim.com (31.7.)
U 28 srpanjskih dana sa šesteročlanom ekipom koja ga je pratila na jedrilici uspio je plivajući povezati 17 otoka, ali i dotaknuti srca mnogih koji su podržali ovaj projekt iznad svih Jakopovićevih očekivanja.

Trogirski portal (31.7.)
Posljednje dionica bila je Drvenik Veli-Čiovo duga malo više od pet kilometra.Domagoj Jakopović Ribafish u utorak je plivanjem spojio 17 naseljenih Hrvatskih otoka. Prva etapa njegove pustolovine, kojom želi povezati svih 50 naseljenih, je završila, a maraton planira završiti u tri godine. “Evo, 17 otoka sam obišao, preplivali smo više od stotinu kilometara i sprijateljili se sa stotinama predivnih ljudi. Sretan sam što smo na ovom putovanju upoznali 1500 klinaca koji su dobili svoje poklone, a mislim da će ih na Čiovu biti još 200-300 večeras. Vidimo se i u srpnju iduće godine”, izjavio je Ribafish. 
Posljednje dionica bila je Drvenik Veli-Čiovo duga malo više od pet kilometra, koju je s Domagojem otplivala trogirska plivačica Antonia Buličić. 
Projekt RokOtok, kako ga je nazvao, posvetio je svom preminulom sinu Roku s kojim je želio obići sve otoke. Nakon završene prve etape plivanja, program će nastaviti na kopnu.