Portali o RokOtoku

24 sata (30.7.)
Evo, 17 otoka sam obišao, preplivali smo više od stotinu kilometara i sprijateljili se sa stotinama predivnih ljudi. Sretan sam što smo na ovom putovanju upoznali 1500 klinaca koji su dobili svoje poklone, a mislim da će ih na Čiovu biti još 200-300 večeras. Vidimo se i u srpnju iduće godine kad počnemo osvajati ostatak otoka u ovom našem projektu, poručio je Domagoj Jakopović Ribafish (49) nakon što je dovršio i 5300 metara dugu dionicu od Velog Drvenika do uvale Ljubljeva kraj Okruga Donjeg na vanjskoj strani otoka Čiova i prvi dio projekta RokOtok.

CROPIX (30.7.)
Ribafih stigao do Ciova u sklopu projekta RokOtrok

Dalmacija danas (30.7..)
Domagoj Jakopović Ribafish danas je u sklopu projekta RokOtok plivao od Drvenika do Okruga Gornjeg. Dionica je duga nešto više od 5 i pol kilometara, a ovo je Ribafishu bio 17. otok na koji je stigao u sklopu ovog projekta.

Jutarnji list (30.7.)
Društvo su mu na svakoj plivačkoj dionici pravili prijatelji i plivači, ali i svi građani koji su imali želju uključiti se, a na otocima bi ga redovno dočekivalo na desetke djece. Ondje bi djeci dijelio knjigu ‘RokOtok’ koju je napisao nakon smrti sina jedinca, pričao bi im o avanturama, ali i opasnostima koje one donose, o prirodi i kulturnoj baštini otoka, te kako sačuvati oboje. Premda je ovo kraj ovogodišnje etape, ako je suditi po odazivu i reakcijama djece i roditelja na hrvatskim otocima, čini se da je ovo tek početak vrlo uspješnog projekta.

KA portal (30.7.)
Nakon gotovo mjesec dana poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović  Ribafish povezao je plivanjem 17 od 50 naseljenih hrvatskih otoka. Sve to, u spomen na sina Roka. Zato je projekt i nazvao RokOtok. Ribafish je početkom srpnja krenuo u svoj životni pothvat iz dubrovačke uvale Lapad, a plan da u prvoj etapi projekta RokOtok poveže 17 otoka je uspio.  U osvajanje posljednjeg otoka ovog ljeta, Čiova, krenuo je s aktualnom državnom prvakinjom u plivanju Antonijom Buličić.
“Stvarno mi je bila iznimna čast plivati ovu dionicu. Nije bilo teško, ja sam to ‘pomalo’ jer čovjek se time ne bavi profesionalno. Ja sam malo usporila, ali tempo je bio sasvim O.K.”, kazala nam je Antonija.

Monitor.hr (30.7.)
Domagoj Jakopović Ribafish preplivao je danas od Drvenika Velog do Čiova, 17. etaku svog projekta Rokotok, i posljednju za ovo ljeto (ovdje videi). S projektom je krenuo 6. srpnja plivajući od Dubrovnika do Koločega, a sve u sjećanje na svog sina Roka. Cilj je plivanjem povezati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Obavještajac (30.7.)
– Tata, tata, eno Ribafishaaaa! Idemo njemu – čuli su se ushićeni povici dvojice dječaka u Okrugu Gornjem, kad su ugledali Domagoja Jakopovića.
Ribafish: “Možeš se prepustiti drogi, alkoholu. Neki se zarede, a ja ovako; Na Čiovu su ga dočekali kao heroja, a prije samo mjesec dana liječnici su mu dali razlog zbog kojeg je mogao odustati.”

Total Croatia News (30.7.)
The most heartwarming project on the Croatian coast comes to a successful conclusion as Ribafish swims into Ciovo for the end of Rokotok 2019. 
One man. 
One promise.
Twenty-four days.
Seventeen islands.
Thousands of lives touched in a positive way. 
No need for words from me.

Xica (30.7.)
Kraj avanture! Nakon skoro mjesec dana Ribafish završio projekt ‘RokOtok’.