Portali o RokOtoku

24 sata (14.7.)
“Po mene su došli na dasci za surfanje, pa sam pao s nje jer me ipak savladao umor” – istaknuo je Domagoj. Pred klincima je na Korčuli održao predavanje o svojem putovanju, ekologiji i zaštiti mora. To je dosad najveći broj djece koja su ga dočekala nakon što je isplivao iz mora, a uz djecu su bili i roditelji. Cilj projekta RokOtok i jest povezivanje roditelja s djecom i odmicanje od moderne tehnologije kako bi uživali u prirodi i učili kako tu prirodu čuvati i zaštititi.

24 sata (14.7.)
“Jučer je na Korčuli podijeljeno 360 poklona. Ne vjerujem da će išta nadmašiti Korčulu. Krećemo lagano u avanturu, sa mnom je i Todor spasilac i volonter Crvenog križa koji će biti uz mene. Bura puše u leđa, valovi su nula, vrijeme je idealno. More je ledeno jer je bura, ali sreća je što nema puno valova” – rekao je Ribafish prije nego što je uskočio u ledeno more i započeo avanturu do Lastova.

Autograf.hr (14.7.)
Domagoj Jakopović Ribafish ovog se ljeta nakanio poigrati malo Veljka Rogošića. U tri će etape, kaže, plivajući spojiti sve naseljene hrvatske otoke. Svoj poduhvat najavio je na sve raspoložive načine, u svim elektronskim medijima i na društvenim mrežama. Ljeto je vrijeme za takve kampanje: ljudi bace pamet na veselje, odaju se tromjesečnom ladanju, Zagreb se već s krajem školske godine potpuno isprazni i svi se – oni koji se tokom preostalih devet mjeseci uskukaše nad svojim siromaštvom, kao i oni koji priznaju da su dobrostojeći – zagnjure u neku kolektivnu nirvanu, život im se pretvori u reklamnu kampanju lokalnog teleoperatera…

Portal oko (14.7.)
Odmor su mu predavanje i druženje s djecom, dakle ono malo slobodnog vremena koje ima nakon plivanja koristi kako bi podijelio knjige i igračke uzbuđenim klincima koji dođu s obližnjih otočića.- Izađem iz vode, dočekaju me djeca, pričam o svojem putovanju, dijelim knjige i igračke, a navečer idem u krevet – objasnio je Ribafish.

The World News (14.7.)
“Vidim da sve ovo ima smisla kad sam čuo klinca od nekih pet-šest godina kako roditeljima govori da ne bacaju smeće u more. A bilo je i djece koja su me čekala nakon okupljanja da im dodatno pričam o knjizi i putovanjima. Uvijek dijelimo i igračke, a sad nam već ponestaju, pa tko želi donirati, može nam slobodno poslati još igračaka za djecu” – ponosno nam govori Ribafish. Ipak, priznaje da kao mladić nije razmišljao o okolišu, o kojem sada drži predavanje djeci, ali i njihovim roditeljima.