Portali o RokOtoku

24 sata (1.8.)
Ribafish: “Dao bih milijun otoka za jednu minutu s Rokom…”
Tri tjedna je Ribafish plivao te spajao otoke i ljude. Posljednju zastavicu stavio je na 17. otok do kojeg je doplivao – Čiovo.
Donosimo njegov dnevnik svakog dana avanture

HRTurizam (1.8.)
Riba je jednu želju, ali i obećanje Roku ostvario 30. srpnja, kad je u jutarnjim satima doplivao s Drvenika Velog do uvale Ljubljeva na Čiovu, 17. otočke postaje na njegovoj više od 100 kilometara dugoj plivačkoj avanturi koja je trajala 24 dana, a mogu slobodno reći i noći…, jer kad bi isplivao neku od dionica, umjesto odmora družio se s klincima i njihovim roditeljima na edukativnim radionicama, a onda bi, između masiranja bolnog ramena i druženja s lokalnim RokOtočanima sjedao za računalo i postao objave po društvnim mrežama, slao izvještaje brojnim medijima koji su jedva čekali svaku novu vijest i komunicirao s udrugarima RokOtočanima koji su ostali u Zagrebu.

Naturala.hr (1.8.)
Novinar, bloger i spisatelj Domagoj Jakopović Ribafish uspio je u svom naumu – ovoga ljeta plivanjem spojiti 17 hrvatskih otoka. Time je priveo kraju prvu etapu svog životnog projekta RokOtok, koji ima za cilj spojiti 50 naseljenih hrvatskih otoka, kao što mu je to bila želja učiniti sa sinom Rokom.
Plivačko-edukativna avantura započela je 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku, odakle je zaplivao put Koločepa. Najdulja dionica trajala je 17 kilometara, kada je plivao od Mljeta do Korčule, a dolaskom na Čiovo 30. srpnja došao je do posljednje točke. Time je označio kraj prve etape projekta – naime, u iduće dvije godine Ribafish planira svakog ljeta preplivati još 17 otoka.

Novo.hr (1.8.)
Domagoj Jakopović Ribafish u utorak je u najemotivnijem i prekrasnom projektu ovog ljeta plivanjem spojio 17 naseljenih Hrvatskih otoka. Prva etapa njegove pustolovine, kojom želi povezati svih 50 naseljenih, je završila, a maraton planira završiti u tri godine.
“Evo, 17 otoka sam obišao, preplivali smo više od stotinu kilometara i sprijateljili se sa stotinama predivnih ljudi. Sretan sam što smo na ovom putovanju upoznali 1500 klinaca koji su dobili svoje poklone, a mislim da će ih na Čiovu biti još 200-300 večeras. Vidimo se i u srpnju iduće godine”, izjavio je Ribafish. 

Školski portal (1.8.)
Projekt je nazvao RokOtok, a cilj mu je preplivati ih u naredne tri godine. Stigavši do Čiova, finalizirao je zacrtani cilj za ovu godinu i tako spojio 17 otoka. Projekt je podijelio u tri etape. U iduće dvije godine Ribafish će preplivati još po 17 otoka svake sezone. Na Čiovu je ostavio zastavicu i izjavio kako je jako umoran, ali i sretan jer je ostvario cilj.
Počeo je plivati 6. srpnja kada je iz Dubrovnika plivao do Koločepa. Najdulja dionica ovogodišnjeg RokOtoka iznosila je 17 kilometara, kada je plivao od Mljeta do Korčule. Projektom RokOtok namjerava pomoći roditeljima i njihovoj djeci da provedu više kvalitetnog vremena zajedno u prirodi, pa mu je cilj na svakom otoku zaplivati s lokalnim obiteljima.

Zadovoljna.hr (1.8.)
Baš sam neki dan jeo super jelo, zove se mišancija. Sastoji se od raznih trava koje bake na otocima uberu kad idu u polje. Moji osjećaji sada su nekakva ogromna mišancija svega i svačega. Od ogromne tuge što Rok nije tu sa mnomdo sreće što sam bio s tisuću sedamsto i nešto klinaca do zadovoljstva postignutim, ali opet je moglo biti bolje. Nisam zadovoljio sve što se uglavnom i ne može, ali opet sam presretan i zbog ljudi koji su ‘izniknuli’ iz RokOtoka, poznanici koji su postali prijatelji, koji su sa mnom u udruzi RokOtok, koji su dali cijeli smisao projektu. Da sam ga smišljao sam, to bi ispalo drukčije, ovako je ispalo fenomenalno, priča Domagoj Jakopović Ribafish koji je svoju plivačku avanturu počeo od Dubrovnika, odnosno Koločepa, a završio na Čiovu gdje ga je dočekalo preko 300 djece i odraslih. No jednako se veselio i kada ga je na otoku Šćedru dočekao samo jedan dječak od tri i pol godine.