Portali o RokOtoku

24 sata (13.7.)
Nakon dočeka na svjetioniku kod rta Ražnjić kraj Lumbarde, okrijepili smo se u Maestralu, kod Zureta i Torkulu, zaspali kod Majinih i ujutro krenuli za grad Korčulu. A tamo 140 klinaca, navijanje, sve… Hvala Vinki, Maji, Andreji, Ivani i svima na čudesnoj atmosferi, smijehu, slikavanju, svemu. Mislim da sam od treme pričao nebuloze, ali kad smo odlazili smo čuli kako jedan klinac priča starcima – ‘Riba je rekao da ne bacate smeće u more!’, napisao je Domagoj Jakopović zvani Ribafish nakon uzbudljivog dana na Korčuli gdje se mnoštvo mališana okupilo oko njega, sretnih što imaju priliku biti dijelom njegovog projekta RokOtok.

DU list (13.7.)
“Moja vala, Gradina, Anita i Ranka organizirale stotinjak mališana, skriveno blago našao Miha, Slovenac, tako da #rokotok postaje međunarodni projekt! Tona emocija, nase plaže, puteljci, mol s kojeg smo noću gledali zvijezde, mama i tata i zagrljaji koji liječe. U Siloko na obid sa starcima, podsjećanje na djetinjstvo, priče o mačkama pa vožnja do Brne gdje je Nikša doveo još sto klinaca!!! Kod njega sad veceramo i rano na spavanje pred novi zalogaj, sutra u 5.30 petnaest kilometara do Lastova. I opet fige, u 19 sati doček u Mihajli. Ljube vas Rokotočani, hvala na svemu! – napisao je na službanoj stranici RokOtoka Ribafish.

Korčula online (13.7.)
U četvrtak poslijepodne je Domagoj Jakopović ,plivanjem dočekan pored rta Ražnjić u Lumbardi na otoku Korčuli.Dočekali su ga brojni otočani i turisti,koji su upoznali njegovo obilježavanje i spomen na njegovog sina Roka, 12.godišnjeg dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke.Roku je nažalost prekinut život,pa njegov otac nastavlja dogovor,družeći se na svakoj otočnoj plaži gdje stigne i svojim primjerom okupi roditelje i djecu,starije i mlađe kroz priču o ljepotama našega mora,domovine Hrvatske,i međusobnu priču o svim ljepotama našega podneblja.

Radio M (13.7.)
U spomen na svog preminulog sina novinar Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo je projekt RokOtok. Cilj projekta je plivanjem povezati 50 naseljenih hrvatskih otoka. 
Iako mu Gradina nije točka do koje ili iz koje spaja Korčulu s drugim otocima, Riba je odlučio u srcu priče, u svojoj i Rokovoj Gradini pričati i plivati i igrati se, pokazati nam svima koliko je važno svaki trenutak podijeliti sa svojim voljenima, kako je važno da mali pričaju s velikima, da veliki imaju svo vrijeme svijeta za male i da živimo stvarajući zajedničke lijepe trenutke…

The Dubrovnik Times (13.7.)
If you are sailing these days on the southern Adriatic coast you might witness a man swimming from island to island followed by a gaggle of children and their parents.
The Croatian teacher, blogger, journalist, foodie, Domagoj Jakopovic, after the tragic loss of his 12-year-old son Roko started a great project named RokOtok. Domagoj, known as RibaFish, had planned to visit all 50 populated Croatian islands with his son. After his loss he started the project by himself trying to point out how important and precious time spent with our children is.

The World News (13.7.)
Na Gradskoj plaži Banje dočekalo ga je 140 djevojčica i dječaka. Osmjeh im nije silazio s lica dok su ga promatrali širom otvorenih očiju, u iščekivanju onoga što će im reći. Okupili su se oko njega, fotografirali ga, ispitivali sve i svašta, tražili da im se potpiše na knjigu koju je napisao, a nosi isti naziv kao i projekt ‘RokOtok’, mahali mu dok je odlazio…