Portali o RokOtoku

24sata (5.7.)
“Nakon tog tragičnog događaja sve se srušilo i ništa nije imalo smisla. Liječnici su mi govorili da je sve što pokušam stvoriti besmisleno jer sam navođen krivim emocijama. No nakon godinu dana u snu sam zamislio da plivam s Rokom, da dolazimo na neki otok gdje su svi sretni i veseli” – priča nam Riba.

Bol Info.hr (5.7.)
Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim.“
Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok.

CroExpress (5.7.)
RokOtok ima za cilj promociju aktivnog i zdravijeg života, druženja i sporta pa će tako Ribafish na svim otocima kroz edukativna predavanja i radionice govoriti o važnosti vremena koje roditelji provode s djecom, ekologiji i planetu. Osim edukativne, ovaj projekt ima i turističku dimenziju jer će se Domagoju u plivanju pridružiti djeca, prijatelji i turisti. 
Tvrtka Hangar 18 podupire ovu lijepu i plemenitu priču donacijom NOA Hummer 2019 pametnih telefona koji su kao stvoreni za ovakve avanturističke izazove i vruće ljetne dane. 

CROPortal (5.7.)
U knjizi ‘RokOtok’ Ribafish govori o ocu (Ernestu) i sinu, koji zajedno putuju i otkrivaju nove svjetove. Kada sin premine, otac putuje po obalama koje su zajedno posjećivali i u šumu morskih školjki pokušava komunicirati sa svojim sinom. Ribafish je u ovu kratku knjižicu, ispisanu kao niz dijaloga oca na ‘ovoj strani’ i sina ‘na onoj’, unio svu širinu i jasnoću očinske ljubavi prema jedinom djetetu, pritom izbjegavši patetiku i klišeje.

Direktno.hr (5.7.)
“Želja mi je bila spajati otoke. Svi smo svjesni problema da su otoci loše povezani s obalom, a još slabije međusobno. Ideja je bila da popričam s djecom i njihovim roditeljima na otocima o ekologiji, našem jedinom Planetu, ljepotama naših otoka… Naravno, bit će tu i nešto sporta, malo edukacije o svjetskim otocima i osobno moj i Rokov najdraži dio – avantura i istraživanje. Naime, sakrit ćemo na otoku jedan predmet i onda ćemo organizirati potragu za blagom. Imat ćemo i zgodne poklone za sve sudionike, među kojima je i knjiga RokOtok.”

Gastro 24sata (5.7.)
Ribafish i njegov sin Rok bili su pravi avanturisti i zajedno su putovali kad god su im obveze to dozvoljavale, a jedan od zajedničkih planova bio im je bio obići sve hrvatske otoke. Nakon tragedije Ribafish je u snu dobio ideju za RokOtok i odlučio je pretvoriti u stvarnost.

Generacija.hr (5.7.)
“Kada se dogodi nešto takvo nisi spreman, niti te itko može pripremiti za to, a niti ćeš to ikada preboljeti. Teško je svaki dan, svaki tren. Užasno teško. Teško je kada si sam, teško je kada si s nekime koga voliš, teško je kada si s nekime koga ne poznaš. Znam da bih trebao s ponosom gledati na naših predivnih 12 godina, ali kad sve toliko boli… Ljudi kažu kako vrijeme liječi sve rane, no nije baš tako. No između konstantne tuge i zatvaranja u sebe možeš izabrati ovo drugo što sam ja izabrao, a to je da ‘pukneš’ i ideš skroz prema van i umjesto da se urušiš u sebe, pokušaš pomoći nekom drugom.”

HRTurizam.hr (5.7.)
Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.
“Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim, jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim”, kazao je Domagoj Jakopović.

Lider media (5.7.)
Dublji smisao cijelom projektu daje podrška koja se očekuje od djece i roditelja s otoka. Naime, Ribafish će velike etape plivati sam uz pratnju barke na kojem će biti liječnica, spasilac i snimatelj, no iza bova na cilju društvo bi mu trebali raditi djeca i roditelji s kojima će zajedno otplivati na obalu gdje će održati mali eko tečaj za djecu, koju potom čeka potraga za blagom na otoku. Blago će sakriti netko s barke na otoku dok će trajati druženje s djecom.

Lika club (5.7.)
“Malo sam pod tremom i nervozan sam, ali barem vidim gdje je prvi otok”, kazao je Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish koji je pokretač avanture RokOtok koji je u subotu zaplivao iz Sunset Beacha Dubrovnik u spomen na Jakopovićevog sina Roka s kojim je planirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Miss7 Zdrava (5.7.)
U prvoj etapi od 6. do 30. srpnja plivat će oko južnodalmatinskih otoka, a sljedeće godine na redu je srednja Dalmacija, najavio je. Na svakom “osvojenom” otoku zabit će zastavicu, a prije nego što se plivajući uputi na sljedeći otok namjerava se družiti s djecom i njihovim roditeljima okupljenim na plaži s namjerom podizanje svijesti o važnosti vremena koje provode zajedno. Nastojat će na zabavan način potaknuti njihovu radoznalost i želju za igrom i zabavom na otvorenom daleko od zaslona računala i mobitela, ali ih i informirati zašto je bitno ekološki odgovorno ponašanje. Plivanjem od otoka do otoka ovaj neustrašivi putnik želi upozoriti i na činjenicu da su hrvatski otoci slabo povezani s kopnom, a još slabije međusobno.

Moderna vremena (5.7.)
Ribafish je u ovu kratku knjižicu, ispisanu kao niz dijaloga oca na „ovoj strani“ i sina „na onoj“, unio svu širinu i jasnoću očinske ljubavi prema jedinom djetetu, pritom izbjegavši patetiku i klišeje. Razumijevanje između oca i sina potiče čitatelja da se osvrne i zamisli kakav kontakt ima sa svojim najbližima i koliko na tom kontaktu i komunikaciji treba konstantno raditi.

Monitor.hr (5.7.)
Bloger Domagoj Jakopović Ribafish sutra kreće sa svojim lijepim projektom Rok otok kojim će doplivati do 50 hrvatskih naseljenih otoka. Sutra pliva od Dubrovnika do Koločepa, za što će mu trebati oko 2 sata, a prvu etapu završava 30. srpnja kad će plivati od Drvenika Velog do Čiova, dok je najteža etapa idući četvrtak kad će plivati od Mljeta do Korčule (ovdje pregled prve etape). Na svakom “osvojenom” otoku zabit će zastavicu, a prije nego što se plivajući uputi na sljedeći otok namjerava se družiti s djecom i njihovim roditeljima okupljenim na plaži s namjerom podizanje svijesti o važnosti vremena koje provode zajedno i o prirodi.

N1 Info (5.7.)
Prestani mi pričati bajke prije spavanja, želim čuti o najljepšim plažama, govorio je poznatom novinaru Domagoju Jakopoviću Ribafishu sin Rok. Planirali su zajedno obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj 12. godini.
– Nakon tog tragičnog događaja sve se srušilo i ništa nije imalo smisla. Liječnici su mi govorili da je sve što pokušam stvoriti besmisleno jer sam navođen krivim emocijama. No nakon godinu dana u snu sam zamislio da plivam s Rokom, da dolazimo na neki otok gdje su svi sretni i veseli”, ispričao je Domagoj Jakopović Ribafish.

Poslovni.hr (5.7.)
U subotu, 6. srpnja Ribafish će zaplivati od plaže Lapad u Dubrovniku prema Koločepu te će do kraja mjeseca spojiti sedamnaest otoka. Krajnja točka ovogodišnje etape je Čiovo, a ova plivačko-edukativna avantura se nastavlja i iduće 2 godine.

Radio Dalmacija (5.7.)
Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.
Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

The World News (5.7.)
Rok me čeka u moru kod Proizda…
Hrabri je otac odlučio nastaviti avanturu i ispuniti obećanje voljenom sinu. Želja mu je, kroz projekt RokOtok, prvi put povezati sve nastanjene jadranske otoke, njih 50.

TPortal.hr (5.7.)
U gotovo mjesec dana preplivat će 92 kilometra i obići 17 jadranskih otoka. Domagoj Jakopović, popularni Ribafish, u more će skočiti s plaže Lapad u Dubrovniku u subotu 6. srpnja i otisnuti se u avanturu u spomen na svojega sina Roka s jedinstvenim ciljem – spajanja roditelja i djece, očuvanja planeta, buđenja avanturističkog duha i poticanja želje za putovanjima

Varaždinski.hr (5.7.)
Projekt se odvija pod posebnim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, koji je prepoznao vrijednost i potencijal ovog projekta.
U subotu, 6. srpnja Ribafish će zaplivati od plaže Lapad u Dubrovniku prema Koločepu te će do kraja mjeseca spojiti sedamnaest otoka. Krajnja točka ovogodišnje etape je Čiovo, a ova plivačko-edukativna avantura se nastavlja i iduće 2 godine.