Portali o RokOtoku

Dalmacija danas (1.7.)
Plivačku etapu od od 6. srpnja do 30. srpnja pronađite na web stranici ROK OTOK. Sve o projektu, otocima i mjestima koje će Ribafish posjetiti ovog ljeta također možete pronaći na Facebook stranici Rok Otok, a na istom se mjestu možete javiti Domagoju ako mu poželite pomoći i izraziti dobrodošlicu kad posjeti baš Vaše mjesto.

Dubrovački dnevnik.hr (1.7.)
Njegov otac Domagoj Jakopović Ribafish odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Ova avantura kreće iz Dubrovnika.
Sunset Beach je polazna točka za Kalamotu, za djecu će biti spremni besplatni sokovi, organizirat će se druženje, a kreće se u subotu, 6. srpnja u 8:00 sati.

Explore Croatia (1.7.)
Zadao si je ozbiljan zadatak, i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Fama.hr (1.7.)
“Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim, jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim”, kazao je Domagoj Jakopović.

Get4u.hr (1.7.)
“Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim.“

Jolie.hr (1.7.)
U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko – edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu, obići će sedamnaest otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute.
Zadao si je ozbiljan zadatak, i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Journal.hr (1.7.)
Projekt se odvija pod posebnim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, koji je prepoznao vrijednost i potencijal ovog projekta: 
„Iskreno se nadamo kako ćete s uspjehom ostvariti svoj projekt i potaknuti pozitivne emocije u susretima i novim sadržajima koji će iz ovog projekta proizići u čemu Vam želimo puno uspjeha i mirno more sa željom da vaše plemenite namjere nađu ljude i luke koji će ih otvorenih srca prihvatiti.”

Naturala.hr (1.7.)
“Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim” – kazao je Domagoj Jakopović.

Portal Oko.hr (1.7.)
Sunset Beach je polazna točka za Kalamotu, za djecu će biti spremni besplatni sokovi, organizirat će se druženje, a kreće se u subotu, 6. srpnja u 8:00 sati. Ribafish će preplivati 50 hrvatskih otoka. Riječ je o plivačkom maratonu koji je posvećen njegovom tragično stradalom sinu Roku.
“Dođite u što većem broju, skupa sa dječicom, i dajmo vjetar u leđa Ribafishu u njegovoj avanturi života.

Zadovoljna.hr (1.7.)
“Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega – a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju.”

Zagreb.info (1.7.)
Svoju turu započinje već ovo ljeto i plivat će mjesec dana.
“Užasno je teško. Ja u principu i dalje tražim način da nastavim živjeti i da ga držim u srcu, da ga se sjećam s ponosom”.
Nada se da će  mu plivajući biti lakše.