Portali o RokOtoku

24sata (10.7.)
Priča se o Planeti, Hrvatskoj i otocima, a dvije dječje plesne skupine su i zaplesale te su nagrađene velikim pljeskom. na stranici je napisao i priču o Mljetu koja simpatično objašnjava porijeklo imena otoka.

Glas Istre (10.7.)
Jedinstven pogled na Arenu s krova Kaštela, uz vatromet povodom otvaranja Pula Film Festivala, i kulinarske majstorije vrhunskih šefova, zasigurno će biti kulisa za pamćenje ovoj večeri čiji prihod ide za projekt Domagoja Jakopovića “Ribafisha” – #RokOtok pothvata kojim će u tri godine otplivati 50 hrvatskih nastanjenih otoka. RokOtok je nastao u spomen na sina Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. Svi gosti večere na poklon će dobiti i knjigu “RokOtok” u kojoj je Ribafish sabrao razgovore sa svojim sinom.

Večernji list (10.7.)
No, Ribafish je, pokazalo se, jači od roditeljskog bola pa je osmislio projekt kojim liječi svoju dušu, plivajući i spajajući otoke i ljude, pokušavajući barem na kratko otjerati neku drugu djecu od mobitela i računala, okrenuti ih prirodi. A na tome mu treba zahvaliti, i ne samo na tome, već i na podsjećanju na krug života u kojem je zlo samo kratki i beznačajni prethodnik svega dobroga koje uvijek potom slijedi. Pa i u ljudskom obliku, poput Ribafisha, poput susjede koja je u bolnicu dovela zlostavljanog dječaka i radnika koji na dijete u gorućem vozilu nije okrenuo glavu.