Portali o RokOtoku

24sata / Joomboos (19.3.)
“Smisao je u tome da mi se pridruže i drugi plivači, pogotovo lokalni klinci (kad smo već blizu obale) i da onda svi poslušaju predavanje o tome zašto treba više vremena provoditi u prirodi nego uz ekrane”, rekao je Ribafish i dodao je da će djeci tijekom ovog velikog pothvata dijeliti svoju knjigu posvećenu razgovorima s preminulim sinom Rokom

24sata (19.3.)
Smatra da je danas roditeljima puno teže jer nekada se radilo osam sati, ljudi su dolazili kući, provodili vrijeme sa svojom obitelji, djecom. Danas se, kaže, radi po deset do 12 sati, djeca su sve više prepuštena sama sebi i neke vrijednosti u životu lako padnu u drugi plan.

Dubrovački dnevnik (19.3.)
“Nakon najgore godine u mom, a i životu svakog roditelja i čovjeka na svijetu, gledao sam po tisućiti put iste slike i zaključio da bi bilo lijepo nastaviti tamo gdje smo stali. Naime, do tog nesretnog dana Rok i ja smo proputovali većinu Hrvatske, par država u susjedstvu i osam otoka. Kako još uvijek amaterski plivam, pala mi je na pamet ideja da plivanjem spojim pedeset nastanjenih hrvatskih otoka i barem na trenutak na neki drugačiji način privučem pažnju djece, koja se danas sve više otuđuju i previše vremena provode za ekranima” – rekao je sa sjetom u glasu.

Libero portal (19.3.)
“Vođen emocijama, a ne mozgom, nadam se da ću uskoro u ulozi organizatora, project managera, osnivača udruge i zaklade – uskoro krenuti i s pripremama za plivanje”, napisao je Ribafish na svom Facebook profilu i otkrio o čemu se radi.

Net.hr (19.3.)
“Najbitnije je to da klinci tih sat vremena koliko ću plivati s njima provedu u zezanciji, društvu i igranju, umjesto da su na Youtubeu, Snapchatu… Svi ti aparati odvlače na krivu stranu. Nije rješenje sve to baciti u more, ali neko doziranje bi bilo savršeno”, poručio je novinar

Portal Oko.hr (19.3.)
“RokOtok je projekt kojim želim plivajući povezati svih 50 hrvatskih nastanjenih otoka. Počeo bih 1. srpnja, a završio 1. rujna jer toga stvarno ima dosta, oko 600 kilometara. Smisao je u tome da mi se pridruže i drugi plivači, pogotovo lokalni klinci (kad smo već blizu obale) i da onda svi poslušaju predavanje o tome zašto treba više vremena provoditi u prirodi nego uz ekrane. Istodobno ću djeci dijeliti svoju knjigu posvećenu razgovorima s prerano preminulim sinom Rokom. Nadam se da će djeca doći plivati, zbližiti se još više sa svojim roditeljima i da ovo postane nešto što će se raditi svake godine” – rekao je Ribafish.

Srednja.hr (19.3.)
U spomen na svog prerano preminulog sina, poznati bloger Domagoj Jakopović Ribafish plivanjem će povezati pedesetak hrvatskih otoka koji su nastanjeni. Prije smrti sina zajednički su istraživali hrvatske županije, otoke, plaže, ali svoju avanturu nisu uspjeli dovršiti.

Večernji list (19.3.)
“RokOtok je projekt kojim želim plivajući povezati svih 50 hrvatskih nastanjenih otoka. Počeo bih 1. srpnja, a završio 1. rujna jer toga stvarno ima dosta, oko 600 kilometara. Smisao je u tome da mi se pridruže i drugi plivači, pogotovo lokalni klinci (kad smo već blizu obale) i da onda svi poslušaju predavanje o tome zašto treba više vremena provoditi u prirodi nego uz ekrane. Istodobno ću djeci dijeliti svoju knjigu posvećenu razgovorima s prerano preminulim sinom Rokom. Nadam se da će djeca doći plivati, zbližiti se još više sa svojim roditeljima i da ovo postane nešto što će se raditi svake godine” – rekao je Ribafish.