Portali o RokOtoku

24sata (8.7.)
“Projekt je nekakav završetak priče mog pokojnog sina i mene. Htjeli smo osvojiti sve otoke. Nismo uspjeli, došli smo samo do osam, a ja sam se probudio jedan dan i zamislio si da preplivam svih 50 nastanjenih otoka. Od njih je najjužniji Koločep i sad se s dvadesetak ljudi spremam isplivati tu prvu dionicu” – rekao nam je Domagoj Jakopović Ribafish uoči početka svoj projekta RokOtok.

Dalmacija danas (8.7.)
Ivan je sjajno sakrio blago pa su klinci pola sata pretraživali perivoj (čestitke Mauru i njegovom rođaku Dživu i čuvarici zastave), hvala Kasandri i Mariji na diobi poklona i organizaciji te Lovri na manevriranju kao i Maji koja je bila glavna za Lopud. Ponovilo se…” – napisao je RibaFish.

Klinfo (8.7.)
Domagoj Jakopović Ribafish počeo je sa svojom avanturom Rok-Otok u spomen na svog sina Roka s kojim je planirao obići i upoznati sve hrvatske otoke, no taj je plan nažalost prekinut u njegovoj 12-toj godini života. Poznati novinar i bloger ovim svojim podvigom želi osvjestiti potrebu zajedničkog kvalitetnog obiteljskog vremena, ali i važnost očuvanja prirode.

Pivnica.net (8.7.)
Jedinstvena avantura u kojoj Riba pliva u spomen na svog preminulog sina Roka, započela je kao u najljepšem snu. Sjajna podrška, mnoštvo prijatelja koji ga prate i koji su u priču uključeni na mnoge načine jamstvo su da će 50 hrvatskih otoka na kojima se živi biti oplivano baš kako je planirano. Cilj projekta je zapravo spajanjem naseljenih otoka spojiti roditelje i djecu i potaknuti ih da više borave u prirodi a manje za ekranima. Stoga se na svakom otoku organiziraju mnoge radionice i igre, a djeci dijele darovi.

The World News (8.7.)
Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh istovremeno učeći o kulturnoj baštini otoka koje posjećuju.

Trazim.com (8.7.)
Projekt RokOtok u kojem Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish pliva za pokojnog sina Roka nastavlja se. Nakon Lopuda na koji je doplivao jučer, Riba je danas otplivao 1500 metara do Šipana.

Wish.hr (8.7.)
Kako su Ribafish i Rok planirali zajedno upoznati i obići sve hrvatske otoke, a njihovi su planovi naglo prekinuti, Ribafish je tu avanturu odlučio nastaviti, ali u nju uključiti drugu djecu i njihove roditelje. Plivanjem želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, ukupno njih 50 u dvije ili tri etape.