Portali o RokOtoku

24 sata (24.7.)
Puno je ljudi koji mu se žele pridružiti, no on ih upozorava da tu dionicu ne shvaćaju olako i da se ne ljute što odbijaju plivati s djecom.
“Dakle, od Hvara do Brača nije igrarija, i tu tijekom projekta #rokotok nema mjesta za amatere i rekreativce, kao niti ikoga tko nema pratnju svog broda. Nemojte se ljutiti na nas što odbijamo plivati s djecom, ali ljudi, ovo je kanal, četiri kilometra, nije zezancija. Sigurnost na prvome mjestu” – upozorio je Ribafish i zahvalio svima.

Morski.hr (24.7.)
“Ok, lažem, strah me je, zora sviće, more je crno, naočale masne od vazelina, valovi viši od metar i pol, bura puše u leđa. Krećemo, Ogi široko vaterpolski, ja elegantno plivački, on ne staje, ja ne stajem, plivamo kao gladne ulješure, ali kurenat i valovi nas mlate sa svih strana. Htio bih stati i odmoriti, ali mi godi jak tempo kojeg drži Ogi, pa grizemo, ne gledamo ispod sebe nego ispred i sa strane, i uskoro je drugi svjetionik pred nama. 4.300 metara, 1.16 minuta.”

Šolta (24.7.)
Dok su Rok i tata Domagoj uspjeli obići osam hrvatskih otoka, ideja ovog projekta je da se njihov životni cilj ipak ostvari kroz tri etape u kojima će RibaFish plivanjem spojiti sve hrvatske nastanjene otoke.
Kad ste se zadnji put aktivno družili?
Pitanje je koje će Riba postaviti djeci i roditeljima te kroz razgovor u koji će ih uvesti ulomak iz knjige RokOtok podsjetiti na danas gotovo zaboravljene čari zajedničkog provođenja vremena.

Šibenik.In (24.7.)
“Dakle, od Hvara do Brača nije igrarija, i tu tijekom projekta #rokotok nema mjesta za amatere i rekreativce, kao niti ikoga tko nema pratnju svog broda. Nemojte se ljutiti na nas što odbijamo plivati s djecom, ali ljudi, ovo je kanal, četiri kilometra, nije zezancija. Sigurnost na prvome mjestu. Htio bih još jednom zahvaliti svima koji su nas ugostili i pružili nam konak, nahranili nas, prevezli, snimili ili uputili, a o sitnim poklonima da ne govorim. Nadamo se da vam uspijevamo vratiti sve što ste učinili na ovom divnom, toplom putu. Hvala još jednom, 12/17 za sad!

Teklič.hr (24.7.)
I dok Ribafish lomi valove negdje između Visa i Hvara, njegova plemenita i hvalevrijedna akcija RokOtok nekim divnim silnicama okuplja baš sve generacije. Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo je akciju RokOtok ovoga ljeta, u spomen na tragično preminulog sina Roka. Odlučio je plivajući u tri etape povezati hrvatske nenastanjene otoke i tako ispuniti Rokovu želju i zamisao, upoznati i obići sve hrvatske otoke.
Kada završi pojedinu morsku dionicu Ribafish se na obali druži s djecom, upoznaje ih s našim otocima, govori im o potrebi očuvanja okoliša, a sve kako bi ukazao na dragocjenost vremena provedenog u druženju s djecom u prirodi, daleko od ekrana računala.