Categories
Objave

Ideja projekta

Ideja o projektu se rodila dok je RibaFish pisao knjigu RokOtok o svojim razgovorima s Rokom i želja mu je da odlazak sina i suputnika u avanturama pretvori u društveno koristan projekt kako bi istaknuo važnost pozitivnih zajedničkih aktivnosti djece i roditelja.

Dok su Rok i tata Domagoj uspjeli obići osam hrvatskih otoka, ideja ovog projekta je da se njihov životni cilj ipak ostvari kroz tri etape u kojima će RibaFish plivanjem spojiti sve hrvatske nastanjene otoke.
Znate li koliko ih je?
Profesor geografije Domagoj ih je izbrojao ni manje ni više nego 50!

Kad ste se zadnji put aktivno družili?
Pitanje je koje će Riba postaviti klincezama i klincima, ali i njihovim starcima i kroz razgovor u koji će ih uvesti ulomak iz knjige RokOtok podsjetiti na danas gotovo zaboravljene čari zajedničkog provođenja vremena.

Po dolasku na otoke klinci, klinceze i njihovi roditelji u Ribinom će društvu potražiti skriveno blago i usput saznati nešto više o ekološkom zbrinjavanju otpada i zanimljivostima o otoku na kojem borave.
Profesor Domagoj će ih upoznati i s aplikacijama koje mogu instalirati na pametne telefone a uz pomoć kojih mogu naučiti kako pomoći našem Planetu i što svakodnevno, osim skupljanja smeća za sobom, ponekad i za drugima, možemo učiniti za našu svjetliju budućnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *