Categories
Objave

Projekt RokOtok: the Početak!

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović, poznatiji kao RibaFish, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok.

Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže!

-iz knjige RokOtok-

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko – edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu, obići će 17 otoka.
Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira klince učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice RibaFish će ukazati na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *