Categories
Istaknuto Objave

RokOtok: Dvije godine kasnije…

RokOtok: Dvije godine kasnije…

Sve je spremno za drugu fazu projekta RokOtok! (barem se nadamo :))

Sretan rođendan Udrugarima, RokOtoku i svima vama koji ste uz nas!

Prošle smo godine usred potresa i lockdownova pomno planirali nastavak prve etape RokOtoka i kao i većina drugih ljudi – ostali kratkih rukava. Nakon duboke depresije rekosmo, ništa, što sad, nastavljamo s drugom etapom s istog mjesta i s istim elanom u 2021., ovo će proći i idemo dalje.

No, Svevišnji je očigledno ostavio da se na špaheru istovremeno krčka juha i dva umaka, prže jetrica, u peći peče ozbiljan komad mesa – i otišao po nešto u dućan pa zaboravio ugasiti vatru i sad smo u još gorem kaosu.

A neki dan nam je bilo točno dvije godine otkako smo se sjeli i osnovali Udrugu i rekli – idemo kroz plivanje i priču pokušati roditeljima i djeci dati ideju da nauče nešto novo, poigraju se, zabave bez mobitela i računala i općenito kvalitetnije provedu svoje slobodno vrijeme…

Malo tko je vjerovao u nas iz Udruge RokOtok, ali zahvaljijući divnim „malim“ ljudima, podršci, organizaciji, donatorima, sponzorima, medijima i svima koji su sudjelovali u projektu, do neba vam hvala, prošli smo prvih 17 od 50 otoka. Krenuli smo s predavanjima, dogovarali nove igre, poklone, zadatke… A onda je sve stalo. I još stoji, ali neće zadugo, jer smo odlučili da krećemo dalje i da je novi datum starta 03.07. iz Brodarice za Krapanj, pa onda na Zlarin i tako do Ugljana gdje 27.7. završava druga faza i planira treća Vir-Krk u ljeto 2022.

Osobno sam se epohalno pripremio za novu rutu (puknuo mišić na listu, ukočena kičma, rame nepopravljivo, operacija bruha…), pa osim platfusa i uboda indonezijskog albino obada valjda više ništa nemam za preboljeti, i toplo se nadam da se vidimo u što većem broju.

Zadnje smo vrijeme tako najviše vremena proveli u čišćenju okoliša sa Čistećim Medvjedićima i Zlatnom metlom, a predavanja smo odgodili na neka zdravija vremena.

Uskoro nam dolaze i novi sponzori, isto tako ćemo objaviti plan i program plivanja i predavanja, pa ako ste u blizini – družimo se!

Najveće zahvale ljudima iz agencije Organizacija koji su nam preuredili i uljepšali našu web stranicu na kojoj ćete moći doznati sve novosti, kao i informacije kako nam se, gdje i s čime pridružiti, volontirati, plivati, kao i ilustratoru Hrvoju Ružiću, iako mi je u ilustracijama mogao i skinut koju kilu… Još kad naučim stavljati slike na web…

Najveći pozdrav svim otočanima, ljudima koji žive svoje otoke i koje molimo da nam pomognu oko odabira plaža za čišćenje i lokacija za držanje predavanja (hlad, i da nema propuha, mama bi vikala na mene da sazna)…

I naravno, dok nije apsolutno sve sigurno i po zakonu – nema plivanja ni druženja. Držite fige, ali slutim da se vidimo!